KYCKLINGGRATÄNG

 
Alltså mmm mmm mmm! Kycklinggratäng. Jag handlade på vägen hem från jobbet och då blev jag sugen på detta. Elin var inte svår att övertala, jag tror faktiskt det börjar bli en av hennes favoriträtter också. Så enkelt att göra också. Jag har ju annars lite svårt för kyckling men här köper jag alltid en hel grillad och av den blir det en stor form och det räcker ju till oss två ett tag. Supergott till fredagsmat om du/ni vill äta något annat än tacos ;)
 
Ingredienser:
Kyckling (gärna grillad) 
Pasta (gärna färsk men inget måste)
Vispgrädde
Crème fraiche naturell
Crème fraiche paprika/chili 
+ bacon
+ vitlöksbröd 
 
Såhär gör du: 
Ugn 200 grader
- Rensa kycklingen och dela upp i småkycklingbitar. 
- Koka pastan 
- Koka upp båda crème fraiche burkarna tillsammans med vispgrädden. 
- Häll i kycklingen och pastan (samt bacon om du har stekt det) 
- Rör om och låt det göra till sig 
- Häll i allting i en stor form och sätt sedan in den i ugnen tills den fått lagom med färg för din smak :) 
 
 

LETS DANCE 2014

 
Bilder från tv4.
 
Ååå ikväll är det äntligen dags! Ingen har väl missat att Kenza ska medverka i årets Lets Dance?! Ska bli riktigt spännande att se. Jag, Elin och Marika har bestämt att vi ska ha fredagsmys hos oss med god mat, chips och lite godis. Myyys. Normalt sett skulle jag nog inte kollat på programmet men eftersom Kenza är en människa jag följer typ varje dag så ska det bli superkul att se henne i ett sånt här program. Lycka till Kenza! Vi kommer sitta bänkade framför tv 4 kl 20.00.
 

SHOPPING AT LUNCH


Var förbi H&M idag. Ville köpa något nytt till Avicii nu i helgen. Passade även på att sätta mig på fel spårvagn när jag skulle tillbaka till jobbet. Hehehe. Och där satt jag i mina egna tankar. Jaja, det var rätt lugnt ändå. Blev lunch på Pressbyrån. Det funkar ;)


WHAT TO DO

 
What to do with my hair?!! 
 
Klippa topparna, ja. Klippa upp det, ja. Färga det, ja. Men hur? Behöver lite liv i det. Lite varma toner och med starka skiftningar tror jag det får bli. Kör rätt säkert med mitt hår eftersom jag absolut inte skulle kunna ha en frisyr eller hårfärg som man hela tiden mest fixa eller underhålla. Jag borsta knappt håret på morgonen och sätter alltid upp det i en bulle när jag kommer hem om jag inte redan haft den under dagen. Ni ser ju som det ser ut, hehe. Bilden har ingen effekt, vet dock inte om badrumsljuset kanske påverkar lite men tråkigt är det i alla fall. Håret alltså. 
 

YES I DID


Heheheheh. Pannkakor. Idag. Igen. Mjölet håller på att ta slut. Men det är bra. Då kanske jag tar tag i livet och köper protein pancakemix istället! Liiiite nyttigare :) Pannkakor är just nu livets maträtt för mig. Visst kan man äta typ pannkakor precis när som helst? Jag tycker dock det är konstigt att i receptet jag går efter (klassiska pannkakor från pannkakor.se) står det att smeten är för fyra personer. Jag äter upp det själv, som idag, men jag kan ju dela om jag måste hehehe... 2,5 dl mjöl, 3 ägg och 6 dl mjölk. Inte fan räcker det till fyra personer?!! 
 

ÄGG-STRA BRA FRUKOST

 
Kroppen gynnas av protein tidigt på morgonen. En proteinrik frukost håller insulinet i schack och gör att man känner sig mindre hungrig under dagen. Jag märker av det direkt. Nu för tiden sover jag lite för länge vilket gör att jag ofta blir tvungen att skippa frukosten. Jag äter annars alltid havregrynsgröt. Har jag mycket tid på mig att göra frukost äter jag gärna två mellan kokta ägg också. Såå gott! Älskar ägg. 
 

BOOK SNACK


Skulle behöva något nyttigt att tugga på när jag läser. All min choklad jag fick med mig hem från Marabous drömdag är snart slut. En 200g kaka kvar. Och jag hade med mig 32 chokladkakor hem, några var dock 100 gram. Det roliga är att jag började äta på dem när jag var sjuk för 5 veckor sedan. Och nu är allt snart borta.... Jag har ätit en hel del choklad och en hel del pannkakor det senaste men nu när chokladen snart är slut så blir det ju bättre med den saken i alla fall :) För nej, jag kommer inte gå och köpa choklad varje dag. 


NEW SPRING SHOES

 

I söndags kom jag hem från Nordstan med dessa fina vårskorna från märket Novita. Köpta på Scorett för 999kr. Enkla, bekväma och snygga i vitt skinn. Det gillar jag. Fanns även i en cool hallonröd färg men dessa kommer jag få mer användning av så därför kändes de mer rätt. Nu får gärna våren komma på riktigt. Bort med allt regn och rusk, även om jag har ett par väldigt snygga gummistövlar för det också (Ilse Jacobsen). Ge mig sol, blommor och vita skor! 
 

GETTING BETTER

 
Jag börjar verkligen bli grym på vissa rätter. Blir väl så när man faktiskt får laga sin mat själv. Idag var i alla fall jag och Elin trötta på allt vi hade hemma. Vi äter alltid fläskfilé med pommes, hamburgare, fisk och potatismos eller tacos typ. Och idag kände jag typ, nej. Pannkakor. Men sen tänkte jag att nä, kan inte hålla på att äta pannkakor hela tiden heller. Sen blev jag sugen på stuvade makaroner och köttbullar! Mmmm. Vi handlade lite snabbt och sen fixade jag mat, dock med hjälp av mamma, men nästa gång klarar jag det nog själv. Blev svingott i alla fall. Nu tittar vi på Talang, sen blir det sängen. 
 

WORK WORK WORK


Är det bara jag som är lite sådär halvt opepp och halvt pepp på denna veckan? Känner bara att det är så mycket på jobbet. Har gått lite för fort här nu på senaste på mitt 8-17 jobb, men det kommer säkert gå bra ändå. Men det är ju det att jag har så förbannat mycket att göra efter jobbet också, som också är jobb. Det får helt enkelt gå som det går, jag orkar inte sätta mer press på mig men jag kommer göra det bästa jag kan och sen får jag lägga resultatet bakom mig kl 17, och försöka göra mitt bästa nästkommande dag igen. Tur jag har en vecka kvar att vila min bristning i låret så jag slipper tänka på tränigen, även om jag mår rätt dåligt över att inte röra på mig och träna som normalt så får jag försöka intala mig att jag gradvis kommer kunna börja med träningen efter denna veckan och köra fullt snart. Efter denna veckan har jag vilat helt från träningen i två veckor. Vet inte om bristningen kommer gå över men då har jag i alla fall gett det tid att läka sig. Håller verkligen alla tummar för att det gått över tills nästa måndag...


IVYREVEL SPRING NEWS

 
 
 


Igårkväll släppte Ivyrevel lite vårnyheter på hemsida, och ja tack jag välkomnar våren med öppna armar och dessutom får dessa två toppar gärna flytta in i min garderob! 
 

COFFE WITH MOM


Jag och mamma åkte in till Nordstan för en fika och strosa runt lite i affärer. Nu sitter mamma på tåget och jag sitter på vagnen på väg hem. Eftersom min bror flyttar upp till Göteborg näst nästa helg så dröjer det nog inte länge tills jag får träffa mamma igen. Mysigt att ha henne här :) Man uppskattar liksom tiden med varandra på ett helt annat sätt än när man bodde hemma kan jag tycka. Samma sak med pappa såklart. Jag och pappa pratar mycket i telefon medans jag och mamma mer skickar sms eller meddelanden på Facebook men när man väl ses så är det bara kul. Det finns ingen irritation vilket det ibland kunde finnas hemma... ;) Skönt! I vintras pratade jag och mamma om att åka på en weekend till London nu i vår men nu är det så mycket som händer så vi vet liksom inte när vi ska få tid till det, men vem vet. Vi kanske hittar ett tillfälle som passar bådas schema. Hoppas. 


WOLFIE



Det blev Wolf of Wall Street! Tre timmar lång men inte dryg någon gång. Den var väl heller inte aswow-alla-jag-känner-måste-se-den heller men den var bra! Mamma tyckte de var lite för mycket "fuck you your fucking idiot" hela tiden. Jag ger i alla fall filmen en stark 3/5. Hur som helst, mysig att gå på bio ihop med mamma i gårkväll! 


CRACKERS


Mamma kom hit till Göteborg idag (Hanna åkte hem runt halv ett). Mötte upp henne på stationen och det första hon sa var "Hej tog du inte med dig Molly?". Hhahah, vem har hon saknat mest egentligen, mig eller Molly? Vi fikade lite när vi kom hem hit och har bara tagit igen allting sen sist. Kul! Nu kollar vi lite på skidskyttestafetten. Norge leder och det gör mamma väldigt glad eftersom hon är norsk. Jag tycker också det är kul såklart. Skulle helst sett att Sverige låg två för jag gillar när det blir lite fight mellan oss och Norge om guldet ;) 

Vill tipsa om dessa hundkex ovan, inte för att jag vet om de är bättre än något annat men i alla fall... Mamma har gjort bakat dem och hade med sig dem till Molly idag. Receptet kommer från boken "Baka eget hundgodis" som hon fick av "Molly" i 50års present förra året. 

Ingredienser:
Ärtor 150g
Ägg 1 st
Vetegroddar 100g
Vetemjöl 200g
Rapsolja 0,5 dl
Vatten 0,5 dl

Såhär gör man:
Ugn 150 grader
- Koka ärtor
- Mixa ärtorna, oljan och vattnet
- Häll i vetegroddar, ägget och blanda
- Häll sedan i vetemjölet och knåda degen. 
- Kavla ut degen och tryck ut i formar 
- In i ugnen tills de känns torra 

Formen hade mamma hemma sen innan, så det är ju bara att ta något man har :) Molly gillar dem och eftersom de är lite större känns det lagom att ge en sådan än typ 5-6 små bitar. Får hoppas att mamma testar ett nytt recept ur boken tills nästa gång hon kommer hit ;)

DATENIGHT


Hej. Igår kom Hanna till oss. Elin och Hanna hade bakat när jag kom hem men vi hann bara smaka innan vi skulle iväg till restaurang Athena där vi käkade middag. Alla tog in viktlöksbröd till förrätt, de var supergoda! Jag tog också in revben med chilismak. Väldigt köttiga men annars var de inget speciellt så. Maten däremot var supergod. Kycklingspett med klyftpotatis, wookade grönsaker och underbar tzatziki. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och det var en riktigt skön tjejdejt med två av mina favoriter! Vi pratade också framtida nöjesplaner och jag hoppas verkligen att jag har möjlighet att följa med dem på en resa i sommar. Jag vet att jag kommer behöva vara hemma ett datum mellan 1-7 juli och hoppas nu verkligen att det är någon gång mellan 1-3 juli det datumet kommer vara. Ska försöka ta reda på det... 


JUST SAYIN....


Börjar jag bli tjatig gällande Groupon appen? Heheh, sorry. Men har du inte laddat ner den så gööört! Köpte mig ännu en bra deal häromdagen. Mollys hundmat håller på att ta slut. Jag och Elin diskuterade detta dagen innan dealen kom ut på Groupon (ibland tror jag att Gud hör mig) och jag bad mamma köpa med sig en ny säck med hundmat, 12kgs, när hon och min bror åker till Ullared för att köpa grejer till min brors lägenhet. Det är så mycket billigare att köpa torrfoder i Ullared och en säck håller ca 5-6 månader för Molly. Visste dock att hundmaten inte skulle räcka fram tills dess att jag fick den nya säcken så trodde jag skulle behöva köpa en 3kgs säck för typ 300kr. Men, nehe. Då erbjuder Groupon 3kg av märket Four Friends för 49kr. Taget! 
 

NOOOO H&M


Jag och Elin sitter i var sitt rum och skrattar ihjäl oss lite åt denna skapelse. Asså va? Nej nej nej. Varför? Nej. 
 

JAG ÄTER ALDRIG EFTER KL 18.00

 
Följ Strävan på facebook - inspirerande, speciellt när det kommer till mat.
(bilderna är tagna från Strävans facebooksida)
 

Jag blir så trött på detta. Folk som inte äter efter kl 18.00. Varför? Om du är hungrig, ät! Speciellt om du har tränat eller på annat sätt aktiverat dig på kvällen. Svälter du dig efter ett träningspass kan du lika gärna skippa passet. Äter du ingenting bryter kroppen ner musklerna för att få energi. Ät en proteinrik måltid, som ovan, med lagom mängd kolhydrater. Det ska nog gå fint ska du se ;) 
 

MAKE THE MOVE


Godmorgon på er ♥♥ 
Livet flyter på. Snart har ännu en vecka på jobbet gått och på måndag får jag lite ansvar för några av våra säljare här fram till mitten på mars. Det ska nog gå fint men känns lite nervöst. I övrigt går det också bra. Idag ska jag våga ta ännu ett steg i rätt riktning, en ny riktning, men även den i rätt riktning. Spännande. Snart är projekt 1 klart och i början på mars får ni se vad det är. Jag är så nöjd! Projekt 2 är sjukt mycket större och tar längre tid men så fort vi får klartecken kommer vi köra igång! Projekt 3 då. Jo, det börja med idag. Med ett samtal som ska ringas. Många bollar i luften men det gillar jag. Önskar bara att jag var bra i mitt lår så jag hade kunnat träna ordentligt. Måste våga vila nu. 
 

AND TODAY, AGAIN


Det är seriöst helt sinnessjukt hur mycket pannkakor jag kan äta. Alltid sugen. Bästa. Fattar inte hur min roomie INTE kan tycka om pannkakor. Hur som helst börjar jag bli mästare på pannkakor. Har iofs alltid varit det men snart är jag verkligen världsklass! ;) Blir att fixa lite med jobb ikväll och sen ska vi se The Big Bang Theory. Gjorde förresten smeten med en gaffel idag. Man blir lat när man har diskmaskin. Orkade liksom inte diska vispen... Heheh. 
 

GO TO THE MOVIES

 
Biopremiär nu på fredag 21/2
 
 
Regisserad av Felix Herngren
 
 
Måste tydligen ses?
 

Hej. Jag är riktigt sugen på biomys. Men vilken film ska man gå och se? Hundraåringen vill jag verkligen se. Hört så mycket bra om den och nu på filmfestivalen i Berlin blev den ju också väldigt hyllad. Ska tydligen dubbas till tyska nu... Heheh. Kul! American Hustle vill jag egentligen bara se för att Jessica Lawrence är med. Hon är ju grym i Hunger Games. Bästa filmerna jag sett på länge faktiskt. Kan inte del tre komma snart???!
 
Hanna kommer hit på fredag, då ska vi ut och äta och sen vet jag inte. Bio kanske? Mamma kommer hit på lördag, kanske hon är sugen på bio. Det hade ju varit mysigt faktiskt. Alldeles för längesedan jag var på bio med min käre mor. Någon som sett någon av filmerna? 
 

EXERCISE VIDEO - FLYING BIRD

 
 
Hej på er. Tänkte dela den här videon. En väldigt enkel och bra övning för axlar och rygg. Man behöver inte ha så mycket vikter i händerna då det blir rätt jobbigt ganska snabbt, enligt mig i alla fall. Jag har oftast 2kgs hantlar. Man ska gärna stanna i toppläget 2-3 sekunder för bästa resultat. Vet inte om jag lyckades så bra med det här. Öva öva :) 
 

LUNCHBREAK


På dagens lunch hann jag mysa med Molly i tre minuter. Hon ville inte vara ute på grund av regnet så hon sprang bara och kissade fort. Jag mår lite sådär idag. Huvudvärk, skakig och illamående. Tog en parfym idag som jag inte använt på ett tag. Den luktar jävligt starkt (men gott) och jag försöker inbilla mig att det är på grund av den jag mår som jag gör. Ikväll blir det möjligtvis lite rehabträning. Kul.....
 

WANNA MOVE INTO MY CLOSET?

 From Gina Tricot, click here for sports bra and here for sport top.
 

Lite nya träningskläder kanske? Jo, tack! En ny sport bh eller en till tröja skadar väl inte? Skulle faktiskt behöva rensa ut min träningsgarderob och fylla på med lite nytt. Men än är det inte lön, elleer? Hehhee. Tycker Gina har rätt snygga träningskläder. Kliar lite i fingrarna nu. Tyckte den ljusa blå färgen var så fin. Skulle känna mig så lugn och harmoniska att träna i den. Gillar att ha tröja när jag kör knäböj och bänk. Man ska faktiskt ha tröja då för att få bättre grepp. I knäböj är det stången som ska ha bra grepp (eller vad man ska kalla det). Ibland drar vi över magnesium på våra ryggar för att få ännu bättre grepp, men det är alltid långtröja som gäller, eller åtminstonde t-shirt. Jag fick skäll när jag kom i linne en gång, haha. Det gör jag inte om när tränaren är där. Ibland vill man ju såklart ha linne när man kör andra grejer, och skulle man då köra lite knäböj är ju inte det hela världen. Men när det verkligen gäller, när man ska ta sitt personbästa (PB) i knäböj, ja då, då är det på tröjan det hänger ;) 
 
 

HAPPINESS

 
Augusti 2013, me and my bestfriend
 
Här var jag så otroligt glad och lycklig (inte för att jag inte är det nu). Tänk vad ens vänner kan göra en glad. Ser fram emot 1 mars nu. Då åker jag, tillsammans med några av mina favorittjejer, självklart med pinglan på bilden, upp till Stockholm för att gå på bästa Avicii. Det kommer bli grymt! 
 

AMINOSYROR + WORKOUT


Jag har inte smakat många olika aminosyror, än, men dessa är i alla fall min favorit hittills. Jag tar en skopa under träning (man kan också ta innan pass, efter pass, när man vaknar eller någon annan gång under dagen). Aminosyror är bra för muskeluppbyggnaden och förhindrar också muskelnedbrytning. Man återhämtar sig bättre efter pass och hjälper också fettförbränningen. Dessa är från BMR och i smaken Peach. Supergod enligt mig men F tycker inte om den... Hehe. Gillar man iste peach borde man gilla denna :) Jag måste snart köpa en ny burk för snart är den slut... :) 
 
Workout 16/2 2014 (kg/reps)
Stående flying bird 1/10 2/10 2/10
Biceps med hantlar 5/15 7/10 9/6
Triceps med stång 12,5/10 10/10 7,5/10 5/10 (x2, alltså allting två gånger)
Benlyft 15, 15, 15
Magövning med rep 20/15 25/10 25/10
Situps på boll 32, 32, 36
Fällkniven 10, 10, 10
Jumping lunges 15, 15, 15 
 
Måste skriva ner detta i min träningsdagbok också. Ikväll blir det träning igen. Min bristning vill inte ge sig än. Jag testade benböja med stången (20kg) igår. Första gick bra men på andra böjet gjorde det ont och då slutade jag. 
 

GUUUUULD


Så jävla bra. Historiskt. Heja Sverige! 

SUNDAY


Började min morgon med pannkakor. Kan verkligen inte få nog. Saknar dock våfflor lite. Det där våffeljärnet bör införskaffas snart. Idag ska jag tvätta, städa, skriva klart ett dokument, gå långpromenad med Molly och träna på gymmet. Dags att sätta igång så att man kanske kan slappa lite ikväll. Kl 16 har F och hans lag sin avgörande match. Vinner de så går de till playoff 3 (den bästa), annars går de till playoff 2 tror jag, eller 1 kanske? Håller tummarna. Just nu ligger de etta i sin serie och idag möter de dem som ligger tvåa, så det kan ju gå hur som helst. Spännande! 


INTERNATIONELLA BARNCANCERDAGEN

 
 
Skicka ett smsmed texten: HOPP till 72900 för att skänka 50 kronor ♥

ALLA HJÄRTANS DAG


Glad alla hjärtans dag på er. Jag spenderar min kväll hemma i soffan med Molly. F är i Blekinge och de har träningar och match i helgen så hade inte varit så värt att ses. Vinner KRIF på söndag får de nog lite ledigt och då får vi ta igen det då. Nu myser jag med Molly och äter romerska bågar. Mmm. Detta låg på köksbänken också när jag kom hem. Världens gulligaste roomie! 

CREATE YOUR LIFE

 
Min studentdag 2012
 
Jag känner mig lycklig. Jag skapar mitt liv. Jag må krascha några gånger men jag kommer aldrig sluta försöka. Kom ihåg att det är bara du själv som kan ändra på ditt liv, du är din egen lyckas smed. Följ ditt hjärta, hitta din passion och släpp den därefter aldrig ♥
 

DILLE PÅ PANNKAKOR

 
Jag har verkligen fått en dille på pannkakor under den senaste tiden. Längtade hela dagen idag. Nu är jag väldigt mätt och inte alls sugen på pannkakor. Men det går nog över. Imorgon blir det i alla fall kött, pommes och steaksås. Det gick bra hos kiropraktorn. Blödde lite efteråt, ajaj. Nu var det hur som helst sista behandlingen och om en månad ska jag tillbaka för eftercheck. Ska verkligen vara försiktig nu så jag inte förstör någonting. Imorgon är det torsdag, skönt. Snart är denna veckan gjord också! 
 

BLACK DRESSES

 
Michael Kors 2479kr, here                                                   Filippa K 1095kr here
 
Jag vill fylla min garderob med vardagsklänningar.Många svarta, några vita, någon blå och någon kanske grön. Älskar grönt. Klänningen från Filippa K tycker jag är sjukt snygg. Perfekt längd. En dag går jag nog runt i klänningar till vardags. Inte än, men kanske inte heller om jättelång tid. Kanske. Till mitt nuvarande jobb går jag i jeans, stickade tröjor eller vanliga koftor. Soft. Men inte så kul. Slänger liksom på mig kläderna. Sminkar mig inte (bara om jag ska göra något efter jobbet) och ibland hinner jag inte ens att äta frukost. Har blivit riktigt dålig på att gå upp ur sängen efter nyår och det. Det ska bli ändring på det!
 
 

WORKOUT

 
På bilden gör jag övningen pull ups (som vissa tydligen kallar för chins)
 
Godmorgon ♥
 
Det var riktigt skönt att vara på gymmet igår även om jag inte kunde träna ben. Körde armar, mage och lite rygg. Det kändes och jag fick väldigt bra kontkat med musklerna i många övningar, så jag är nöjd. Men hallå? I slutet skulle jag göra chins. Då får jag höra att vissa på gymmet kallar det pull ups. Chin ups heter det på engelska så kanske säger jag chins just därför, men jag läste på lite igår kväll och det visade sig att vi i Sverige ofta säger chins till båda övningarna, alltså både när man har handflatorna mot sig (som jag säger är chins) och när man har handflatorna vända från sig (som i typ hela övriga världen kallas pull ups, vilket jag också kallar det). 
 
Såhär skriver de på styrkelabbet.se:
"Skillnaden mellan chins och pull ups är något jag ofta hör frågor om, och så här ligger det till: På engelska och i större delen av världen så är pull ups övningen då man har handflatorna bort från sig, och chin ups är när man har handflatorna mot sig. I Sverige har det dock blivit som så att man med “chins” menar övningen jag visar i filmen ovan, det vill säga handflatorna bort från sig. När man i Sverige talar om att ha handflatorna mot sig brukar man oftast säga just det: Chins med handflatorna mot sig." 
 
Hur som helst, när jag skriver att jag har gjort chins, då har jag gjort övningen där man har handflatorna vända mot sig. Pull ups gör jag mer sällan men då har jag handflatorna vända från mig.
 
Triceps med stång 12,5/10 10/10 7,5/10 5/20 x2 
Triceps med rep bakom huvudet 10/8 5/10 10/10 
Magövning med rep 20/20 25/15 25/15
Båldrag höger sida 6,25/10 8,75/10 8,75/10
Båldrag vänster sida 6,25/10 8,75/10 8,75/10
Ryggresningar 10 5/10 5/10
Benlyft 10, 10, 10
Chins 7, 6, 5
 
I eftermiddag väntar ett besök hos min kiropraktor. Sista besöket hoppas jag, och jag hoppas att det blir ett bra besök. 
 

CAULIFLOWER SOUP

 

Igår efter jobbet möttes jag och Elin på ICA för att storhandla. I affären blev jag så grymt sugen på blomkålsoppa och Elin tyckte att det var den bästa idén hon hört på hela dagen. Sagt och gjort så ställde jag mig och lagade mat när vi kom hem. Andra gången jag gör blomkålsoppa och det blev svingott! Så stolt, heheh. Ringde dock mamma någon gång men ändå. Vi köpte fyra blomkåls huvuden för vi tänkte att det är bäst att göra ganska mycket så man har lite matlådor. Så tråkigt att laga mat varenda dag. Jag är riktigt nöjd med gårdagens soppa och den var riktigt god att äta till lunch idag också! :) Helt perfekt! 
 

TUESDAY

På bilden hade jag precis gjort en spraytan. Dags igen?
 
Märktes det att jag var trött igår? Helt tråkig och astrött. Idag är jag piggare och idag ska jag träna, yeeey! Ser fram emot när jag kan börja träna normalt igen. Jag ska inte stressa för jag vill inte skada lårmuskeln mer. Jag vill bli hel. Imorgon är sista behandlingen hos kiropraktorn, tror vi. Jag hoppas verkligen verkligen att det är sista behandlingen. Inte kul att gå dit, dels för att det gör ont men sen också såklart för att det svider i plånboken varje gång jag går därifrån... Heheh, men bara jag blir bra så är jag nöjd. Hoppas ni får en fin tisdag. 
 

FLAPPY BIRD


Jag antar att de flesta av er hört om Flappy Bird, även om ni inte har spelar det? Alltså hysterin över detta spelet... Helt ärligt fascinerar det mig. Jag som är lite sådär appintreaserad, idétokig och penganörd. Dong Nguyen, en kille från Vietnam, ligger bakom världens kanske mest hatade spel. Han valde att ta bort spelet på appmarknaderna, och då tjänade han 326.000kr. Om dagen. Men efter tidningsartiklar som dessa: 
 
 
förstår jag honom lite... Men att han ska lägga skulden på sig själv är bara fel. Gör man någo sådant så har man redan väldigt stora problem i sig själv och sin familj. Ett spel som Flappy Birds som ja, är svårt och får många människor att vilja kasta sina mobiler i väggen, ligger inte bakom all ilska den ungen kan ha haft? Störd unge. Ungen behöver hjälp. 
 
Och nu då? Jo, eftersom spelet är borttaget så säljs det nu mobiltelefoner med spelet installerat via eBay för sinnessjuka priser. 630.000 låg det på senast jag tittade (på bilden ca 580.000). Alltså va? Vart är vi på väg? Och det är inte bara en mobil, som först. Nu får man liksom en träff på 450 sidor om man går in på eBay.com och söker på Flappy Bird. Sinnes. Men, såhär är det alltså.  
 
 
Tycker så synd om utvecklaren. Herregud, låt folk spela hur de vill. Det är inte hans fel att folk är dumma i huvudet och hugger ihjäl varandra. Sen att han har fått skit för att designen påminner om Super Mario är en annan sak men mord, näää. Och nu säljs tusentals mobiler med hans spel för sjuka pengar. Nä usch vet inte vad jag ska säga mer. Ska bli intressant att se vart det här slutar. 
 

FLYING BIRD


Hej! Jag har inte tränat idag men bjussar på en träningsbild. Här gör jag flying birds på mage. Idag har jag och Elin handlat sen lagade jag mat, blomkålsoppa. Sååå svingott! Nu ska jag fixa lite annat innan det är dags att sova igen. Ska bli så gott att sova. 

PINEAPPLE PIE


Födelsedagsfirande på jobbet idag. Doris och Malin fyller år. Bjuds på bland annat annanaspaj. Riktigt gott, tycker jag. Första gången jag åt det också. Var ett helvete att gå upp idag. Barnen ovanför oss är så jobbiga. Skriker och springer så det låter ner till oss som fan. Kan ju inte sova. Låg och drog mig alldeles för länge. Ville inte gå upp.

TODAYS DEAL


Ännu en sjukt bra deal från Groupon. I oktober förra året fyllde pappa 49 år. Vi barn gav då honom en hockeybiljett till en Leksand match, och vi bestämde senare att det skulle vara Leksand-Frölunda eftersom jag bor i Göteborg. Och nu de två senaste veckorna har jag och syrran pratat om att vi måste ta tag i det och boka biljetter. Sen ser jag denna dealen på Groupon. Hur perfekt? Vi ska ju själva också hänga med pappa för att titta på matchen och heja på Leksand. Men nu gör vi det med 50% rabatt på biljetten, vilket såklart betyder att vi kommer kunna bjuda pappa mer under själva matchen! Nu är det bokat! Vi köpte platser på långsida B så istället för att betala 395kr betalade vi 198kr per biljett. Totalt är vi fem stycken som ska gå :) 

GRANDPA 75 YEARS OLD


Igår kväll firade vi farfar som fyller 75år idag. Ååå vad roligt det var. Vi saknade såklart min faster och hennes man som bor i Florida men annars var vi alla där, även farfars systrar. Superkul. Det var verkligen skrattfest. Fina farfar. Blev ändå inte så sent, vi var ju där redan kl 17. 

CHRISTMASGIFT FROM HE US



Vi är hemma hos min far och där väntade min julklapp från min faster som bor i USA. Fick en tröja, ett nattlinne, VS parfym och bodylotion (Midnight Dare, älskar!), läppglans, och dessa fina örhängen. Älskar dem. Hade ett par likadana men det har gått sönder så var perfekt att jag fick nya! Ska snart hem till mamma och lämna väskorna sen åker vi ner till farmor och farfar. 

I NEVER GET TIRED OF


Sov länge, det behövdes. Och ett stort lass pannkakor blev det till frukost. Det behövdes också. Var svinhungrig. Idag mår jag bra. Skönt. Har dock inte gjort allt för mycket än, men ska försöka städa lite här och packa en liten väska tills imorgon. Då åker ju jag och F hem till mina föräldrar för att fira min farfar. 

WORKOUT - HANDSTAND


Okej. Inte så händelserik dag här så bjussar på en bild från gymmet när jag tränar på handstående. Jag ska fan i mej kunna stå själv i flera sekunder innan februari är över. Här slår jag bara ifrån fötterna från väggen och lyckades stå själv i några få sekunder och fånga det på bild. 

WORKOUT - BENCH


Gårdagens träning på Vallen var så kul och så bra. Träningsvärk i armarna idag eller? Jo tack. Maskot var där och vi körde bänk. Han ville att jag skulle känna på tyngre vikter så att jag börjar ta i. Hehe. Jag tycker fortfarande 45kg är tungt men nu får jag sluta mesa. Måste jobba med detta så jag kommer upp i 55+. Vi körde upp till 60kg igår men då styrde Maskot så det kanske inte var riktigt jag själv som pressade upp det, men nästan. Körde också smala bänkpress för att triceps skulle få jobba. Sen blev det lite cirkulationsträning för axlar och rygg, samt ryggresningar. Asbra pass! 
 

SHHHH

 
Vill skriva om saker som jag inte får skriva om än. Vet inte hur många gånger jag skrivit ett inlägg för att bara avslöja lite, för att sedan trycka på delete och tagit bort allt. Jag måste hålla mig. Det är inte långt kvar nu. I alla fall inte tils jag kan avsölja det ena projektet jag håller på med. Känns coolt att det snart är färdigt. Snaaaart....
 
Hur som helst. Äntligen onsdag och snart halva veckan gjord. Inte illa. I helgen ska jag och F åka hem till Anderstorp för att fira min farfar som fyller 75år. Ska bli kul att träffa familjen, och extra kul är det att F ska hänga med eftersom han inte träffat dem sen i somras. Men jag har inte träffat hans familj och släkt heller för den delen. Blir så när en smålänning möter en värmlänning ♥ Och dessutom bor jag här i Göteborg och F i Blekinge. Hahah!
 

HEALTHY FAST FOOD


Snart är denna arbetsdag över. Skönt, men är det verkligen bara tisdag? Ändå går dagarna fort och jag hinner hälften av allt jag vill hinna med. Efter jag har varit på Vallen idag ska det fan lagas mat och matlådor till hela veckan! Idag blev det subway, heheheh. Svårt att låta bli att gå dit när man inte har matlåda med sig, det ligger ju så nära. Alltid lika jobbigt när man går in på Frölunda Torg också, för vad ligger där? Jo, subway! Lite roligt också att Biggest Loser i USA är typ sponsrade av subway. Det är liksom okej för de överviktiga att äta där? Så då är det ganska nyttigt, eller? ;)
 

YESTERDAY WAS EXPENSIVE


 
Minst sagt. Började med att jag ringde veterinären kl 10 eftersom Molly kissat inne fyra gånger under den senaste veckan under sin löpperiod. Blev såklart orolig att det kunde vara urinvägsinfektion eller livmodern. Detta kan vara farligt och leda till att hunden dör om det inte behandlas. Kl 15.00 fick jag tid hos veterinären. Cirka 1,5h senare gick jag därifrån med -2500kr på kortet. Jag tappade helt seriöst hakan när jag skulle betala i kassan. Den dyra kostnaden berodde på att vi skickade Mollys urinprov på odling men vad de kunde se igår var det inga fel på urinet eller livmodern. Det kan helt enkelt vara så att Molly har fått hormonförändingar på grund av löpet. Hur som helst är det ju alltid bäst att vara på den säkra sidan även om det sved som fan i plånboken. Mollys hälsa går ju såklart först. Jag ska få svar på proverna i slutet på veckan.
 
Sen var det dags för mig att göra ännu ett besök hos kiropraktorn. Hejdå till ytterligare 500kr. Behandlingen igår gjorde rätt så jävla ont och jag var alldeles röd på det behandlade området. Nu behövs det förhoppningsvis bara en behandling till. Jag ska känna på det i helgen. Ikväll skulle jag tränat med Maskot (tränaren) på Vallen men jag får inte träna efter behandlingen så går väl till gymmet en stund för att prata lite. Förhoppningsvis har Maskot lite tips om hur jag ska lägga upp min träning nu. Sjukt surt att inte kunna vara med på träningen och ge allt nu när Maskot är hemma. Det var han som puschade mig till att ta 90kg i knäböj. Hade kanske kunnat ta 100kg i marklyft idag om jag kunnat vara med ;) 
 

POPULÄRA GYM

popularagym.se
 
Jag vill tipsa om en ny hemsida som listar populära gym i Sverige baserat på antal likes och "checkins" via Facebook, men här får du alltså via hemsidan en lista på alla gym så att du slipper söka på dem via Facebook. Man kan självklart välja vilken stad man vill att gymmen ska finnas i. Tycker det är en väldigt bra idé, speciellt om man är ny i en stad och inte riktigt vet vilket gym man ska välja eller om man helt enkelt bara bestämt sig för att börja gymma. Kolla in sidan här

WORKOUT - LEGKILL


Hej på er! Igår körde jag ett ganska sent pass på Vallen. Svettades och flåsades. Precis som det ska vara. Jag vet inte varför men jag blev sjukt skakig i benen och ändå tycker jag att jag många gånger har kört tyngre pass men tror det kan vara för att det var ett tag sedan jag körde. Sist jag tränade var liksom i måndags. Och igår körde jag ganska snabbt utan långa vilopauser. Tyvärr är jag inte riktigt bra i ljumsken än. Körde benböj och det kändes fortfarande. Men tror det är bra för det gör inte lika ont. Önskar dock att jag kan bli helt bra så jag kan börja träna normalt igen. Ska till kiropraktorn idag och jag hoppas det blir sista behandlingen. 
 
Workout 2/2 (kg/reps)
Cykel 3 min
Knäböj 20/10 40/5 40/5 40/5
Benpress 70/8 90/5 70/10
Benpress på sidan, höger fot 30/8 30/3 20/13
Benpress på sidan, vänster fot 10/8 10/10 10/10 
Benlyft på bänk 10, 15, 15
Burpees 10, 10, 10
 

DOGPARK AND PANCAKES

 

Jag och Molly tog en runda till hundparken här. Där träffade vi Arvid, Madicken och Selma. Jag stod och pratade med deras ägare och hundarna sprang runt och lekte. Det gick bra. Arvid (på bilden) och Madicken var små. Selma var en schäfer blandning och Molly tyckte hon var lite jobbig eftersom hon ville hoppa på henne... Haha. Molly har ku precis löpt så hon fick inte vara ifred en sekund typ. Alla hundar reagerar ju på sånt, eller? Vi var där en timme och nu är Molly supertrött. Jag gjorde pannkakor och nu ser jag på TV lite. Om någon timme ska jag ner till gymmet för att känna lite på böjen och träna mage + rumpa. 
 

TEMA MEXIKO


Hade en riktigt trevlig kväll igår hos Erik och Jazmine. Det var som sagt tema Mexiko och de hade hängt upp massa pynt och vissa av folket gick in för utklädnaden vilket var jätteroligt! Jag var dock lite tråkigt tyvärr, men Sangrian blev uppskattad! Idag ska jag in till Frölunda Torg en runda och vara ute med Molls i det fina vädret. 

SERIEOMGÅNG 1 STYRKELYFT

 
Hej! Jag har alltså varit på gymmet idag där vi hade en tävling. Serieomgång 1 i styrkelyft. Många av tjejerna jag tärnar med var med och tävlade och det är sjukt vad starka de är. Olika viktklasser och sånt där men orkar inte skriva om allt det här. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg är detta säkert inte intressant för många av er, medans jag tycker det är väligt kul eftersom jag tränar styrkelyft. Jag tror jag har skrivit korrekt antal kilo på bilderna. Lite svårt att se vad det är på de små vikterna längst ut. Hur som helst, det var riktigt roligt att se alla. Det var nog runt 15 personer som tävlade. Det var också mycket folk och tittade, mest släkt och vänner men även några som brukar gymma på samma gym som oss. De var väl nyfikna :) Nu har jag vilat en stund i soffan. Märkligt att jag är trött när allt jag gjort är att titta på idag. Ska strax göra iordning mig lite för ikväll ska jag hem till Jazmine och Erik på mexikansk middag/fest. Jag har tyvärr inget mexikanskt att ta på mig men lite Sangria har jag köpt som jag ska ta med mig. Hoppas det duger, hehe. Ha en fin lördag! 
 

FUN SATURDAY


Jag är på roligheter. De flesta av er hade nog tänk "Okeeeeej.....". Hehe. Men man har ju olika intressen. Tur är väl det. Bilder kommer sen. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus