MUSCLES MAGZ


När Elin kom hem igår så hade hon tagit med sig dessa tidningar till mig. Hahaha, så rolig. Får se om jag kan få något bra tips ur dem... ;) Hade en ganska lugn dag igår. Läste ut två STOCK Magazine tidningar, var på ett möte (som kändes asbra) och sen sprang jag in på Frölunda Torg på jakt efter en mixer utan att hitta den jag ville ha. Handlade lite mat och skypade sedan med pappa. Kom hem och skrev lite på ett manus (ni kanske får se om några månader, heheh), FaceTimade med F och städade sedan rummet. Lagade mat när Elin kom hem, blev kycklinggratäng. Mums. Hade tänkt gå till gymmet för att köra mage och rygg men när jag klockan kvart över sju kom på att gymmet kanske stänger tidigare så ringde jag dem och då visade det sig att de stänger åtta... Segt. Fick lite ångest. Men men. Senare på kvällen så la jag och F en beställning på mmsports hemsida. Lite nytt proteinpulver, aminosyror och bars är på väg hem till mig. För övrigt tror jag att det kan bli en grymt bra vecka! 
 

FEELS LIKE SUMMER

 

Vi sitter på balkongen och njuter av solen. Jag käkade riktigt pannkakor till frukost idag. Fast jag egentligen inte skulle det förens efter 18 maj. Hehehe. Men kunde inte låta bli och efter misslyckandet med bananpannkakorna igår var jag faktiskt värd riktiga. Gud vad gott det var! För övrigt önskar jag att jag bodde i ett litet hus, eller möjligtvis ett radhus. Med trädgård där Molly kunde springa fritt. Det skulle gärna få vara en liten pool också ;) Det känns typ som sommar när jag sitter på balkongen. Den är inglasad vilket gör att det inte fläktar någonting. Asvarmt. Passar på att läsa lite nu när jag sitter här. Senare i eftermiddag ska jag iväg på ett möte och därefter blir det ett mage/rygg pass på gymmet. Tänk att jag tog 100kgci knäböj igår.... Lite stolt :) 
 

100KG SQUAT


Alltså fyfan så glad jag är efter dagens pass! Jag knäböjen med 100kg på ryggen. Hur sjukt?! Haha, okej inte så sjukt men fyfan vad kul! Äntligen tresiffrigt i vikter! Som jag längtat. Marken och bänken gick också skitbra idag. Efter träningen gick vi ett gäng och käkade pizza :) Nu ska jag fixa här hemma sen blir det en promenad med Molly i solen :) 
 

UPPLADDNING

 
 
Hur skönt väder är det inte idag då? Satt och käkade frukost ute på balkongen i bh. Inbillar mig till och med att jag lyckades få lite färg på de 30 minuterna. Och att jag hörde fiskmåsar? Kan det ha varit det? Underbart hur som helst men det betyder såklart inte att man kan skippa att gå till gymmet. För många är det så, vilket jag tycker är rätt skönt för då blir det lugnt på gymmet, men för mig är det viktigt att få mitt lördagspass med tjejerna och Maskot + Erik som är där och peppar oss. Jag laddar upp med en Celsius. Älskar den uppladdningen. Nu är jag strax framme här, får se om det blir några nya personbästa idag :) 
 

BANANA PANCAKES


Alltså jag måste säga att jag är besviken. Jag tyckte inte bananpannkakor var alls gott. Inte ens med glass, choklad eller socker på. Ska det vara så ska det vara vanliga pannkakor. Jag har ett nyttigt alternativ kvar att prova och det är att istället för mjöl ta proteinpulver men jag väntar fortfarande på att Fitnesslifestyle ska få in produkten i sitt lager. Hur som helst, om någon är sugen på att testa bananpannkakor efter min diss: 
 

Ingredienser: 
2 bananer
4 ägg
1 matsked fiberhusk
1 tesked vaniljsocker
1 nypa salt
+ valfri topping
 
Såhär gör man: 
- Vispa ner allting till en smet (jag använde en stavmixer).
- Stek i smör och vänd pannkakan när den fått en fin gyllenbrun färg. 
 
Ah som sagt... Inte för mig. Men nu vet jag det. För många andra vekar det ju vara en stor favorit! 
 

FUNNY PRINTS

 
 
Size matters here , Bazinga here
 
Lite nya roliga t-shirts till gymmet kanske? Hehhe. Tycker det är lite roligt när man har liknande t-shirts på gymmet. Men för att bära upp den gröna här ovan så kanske man ska vara ganska välbyggd ;) Bazinga är ju från Sheldon i Big Bang Theory. Älskar Sheldon. Så jävla rolig. Scenen där Sheldon är i bollhavet och Leonard ska få tag på honom och Sheldon hela tiden håller på att dyka ner och säger Bazinga när han kommer upp tycker jag är så rolig. Dålig humor kanske, heheeh. 
 

ÄNTLIGEN PÅ TOPPVIKT

 
Alltså måste säga att jag fick en rejäl boost från gympasset igår. Jag har ju varit skadad i typ 3 månader nu och inte kunnat knäböja ordentligt, men nu på senare tid har det blivit bättre och bättre, antagligen tack vare David som jag besökte på Femmans Sport och mitt älskade liniment som jag är beroende av nu för tiden... Igår gjorde jag mitt tidigare personbästa i knäböj och det var lätt. Hur sjukt? 90kg gick lätt. När Maskot sa att vi kör så fanns det ingen tvekan i mig. Jag lyfte upp vikten, böjde och tog mig upp utan problem. Kändes så jävla bra! Blev sjukt glad efter det och kunde inte sluta le. Bänken gick sjukt dåligt, orkade ingenting hahah, men jag var glad ändå! 
 

FOUR WENT TO SEVEN


Jag fick hem mina fyra böcker från Adlibris igår och köpte också tre till när jag var på Frölunda Torg och handlade mat. Gick förbi Akademibokhandeln och när jag såg att del två och tre av Jonas Gardells böcker låg där kunde jag ju inte låta bli att köpa dem. På Adlibris kostade de 99kr/st men i bokhandeln fick jag ge 48kr/st. Toppen. Köpte också Elsas hemlighet för ca 40kr men fick veta av Elin att det är den tredje boken i serien. Och de två första har jag inte än. När ska man hinna lösa allt egentligen? Kan i alla fall säga att boken jag fick av pappa än så länge är riktigt bra! 
 

#TBT PROOM

 
 
 
Fyfan vilken rolig dag detta var! Att gå balen med sin bästa killkompis kan ju i och för sig inte bli annat än roligt. Kommer ihåg när jag stod och provade klänningen i Växjö på Singoalla. Den jag provade var mintgrön och alldeles för stor, både längden, runt midjan och vid brösten. Vi tog min mått och jag valde färg och därefter skickade de min beställning till deras leverantör som sydde klänningen efter mig. Jag var så sjukt nervös när jag och pappa i april åkte ner till Växjö igen efter att ha fått besked om att klänningen kommit. Jag visste ju inte hur det skulle se ut på eller om det skulle passa och tiden började ju bli knapp. När jag kom ut från provrummet och ställde mig på den lilla plattform de hade i butiken med speglar så man kunde se från alla vinklar och helt ärligt måste jag säga att fan va fin jag kände mig. Hahha. Det kom även fram en tjej till mig som stod och tittade på klänningar (hon skulle nog också hitta något till sin bal) och sa "Sådär vill jag också se ut". Jag var alltså sjukt nöjd med mitt klänningsval, eller allt egentligen. Klänning, skor, hår, blommor (de köpte Johan till mig) och baldejt ;) Och Johan matchar mig snyggt med en liten lila såndär grej som man har i kavajen som jag inte vet vad det heter i samma färg som min klänning. Och hans silvriga väst matchar mina silvriga detaljer. Alla är ju typ fina på balen men jag måste säga att jag tycker det är asviktigt att man matchar sin baldejt. Ett av mina bästa minnen med en av mina bästa vänner + alla andra vänner jag fick dela dagen med. ♥
 

NEED SOME SPICE IN MA LIFE


Nu såhär när jag inte ska göra typ någonting idag så kanske jag ska passa på att rensa mitt kameraalbum på mobilen. Scrollar man en bit kommer vi till helgen i Stockholm där vi var på Avicii. Skulle vilja ha något mer att se fram emot. Just nu ser jag fram emot att träffa min pojkvän, om typ 2-3 veckor. Har jag tur kommer han och hälsar på mig i början på april när hockeysäsongen tagit slut. Ganska lång distans har vi fått leva med nu... Jävligt tråkigt faktiskt. Kanske skulle ta och bestämma en helg jag ska åka hem och hälsa på annars? Och träffar brudarna. Familjen osv. Något roligt vill jag i alla fall ha att se fram emot. Något som kryddar livet lite. Ett event, en resa eller någon annan rolig händelse. Har ju tyvärr insett att jag inte kommer kunna åka på Fitnessgalan i Globen den 9-11 maj. Jag blir kvar i GBG men det är väl inte hela världen :)
 

ÖKA, MAXIMERA & OPTIMERA


Igår blev det marklyft och bänkpress på gymmet samt lite andra ryggövningar. Bänken gick mycket sämre igår än i måndags men det kan ju vara för att jag körde det två dagar i rad. Idag är det som sagt vilodag och ska jag vara ärlig så vet jag inte om det blir någon löptur med Molly idag. Känner bara för att åka hem till soffan, fixa lite med papper osv och bara vara. Självklart blir det en långpromenad men springa pallar jag nog inte. Min kropp är helt slut efter fyra dagars hård träning. 
 
Jag fick boken ovan hemskickad till mig från min käre far igår. Han ringde för ett tag sedan och sa "Jag såg en sak och tänkte på dig, så jag har köpte det till dig, vad har du för adress?" Fick ur honom att det var en bok och var ganska säker på att den skulle handla om träning. Just denna boken verkar passar mig jättebra så jag ska hugga in mer i den idag. Finns så mycket att lära om kosttillskott och kost överhuvudtaget. Fredrik Pulún är en av författarna till denna bok och jag har faktiskt tittat lite på hans utbildningar som kostrådgivare. Vi får se vad det blir i framtiden. 
 

GYM GYM GYM


Var på gymmet igår och körde med Maskot. Blev bänk och lite övningar som ska starka upp min triceps och mina ben igen. Ikväll blir det också gym. Marklyft står på schemat! Imorgon blir det nog vilodag men tror jag ska köra lite kondition med Molly då. 
 

FOODPREP FOR THE WEEK

 

En massa massa kött och lite potatis, plus ris. Det var allt jag hade hemma förutom mackaroner. Så nu ska det handlas också. Men jag har i alla fall några matlådor och det är skönt. Har fan inte tid att laga mat varje dag. Broccoli är för övrigt sjukt gott. Underskattar alltid det. 
 
 
Det var mycket att hålla reda på i köket i söndagskväll. Molly fick några stekta köttbitar utan krydda också. Passa även på att koka upp äggen. Äter ju alltid två på kvällen innan jag lägger mig och två på morgonen innan min gröt. Molly brukar få gulan och nu har hon blivit så van vid det så i helgen när jag inte gjorde ägg och gröt till frukost (gjorde kesellapannkakor) så stod hon och tittade på mig som att jag var dum i huvudet. 
 

50-70% REA

 
 
Vill bara tipsa er som är lika mycket boknörd som jag; adlibris.se har nu 50-70% på reapriset på några av sina böcker. Jag klickade hem 4 stycken och det blev totalt ca 300kr. Köpte tre böcker på rean. Femtio nyanser av mörker, femtio nyanser av frihet och första boken i Jonas Gardells trilogi, torka aldrig tårarna utan handskar. Dessa böcker fick jag för typ 50kr/st. Sjukt bra! Sedan köpte jag en bok som inte var på rean, om retorik. 
 

KILL YOUR ABS


Hej på er. Gick till gymmet igår med huvudvärk, blev inte direkt bättre. Hehe. Men jag körde på ändå. Körde mage för fullt och det kändes som att jag skulle spy. Då tränar man på bra! Efter det gjorde jag lite foodprep :) 
 
Workout 23/3 2014 (kg/reps)
Magövning med boll (vet ej vad den heter, hehe) 10/25 10/25 10/25
Situps på boll 25, 25, 25, 25
Brutalsitups 15, 15, 15
Pyramid med pilatesboll 10, 10, 10
Benresningar 10, 10, 10
Rygglyft 10, 10/10 10/10
Mage rep 25/10 30/5 30/4 25/10
Rehab ben
Burpees 15, 14, 15
 
Var ganska slut när jag skulle köra burpees. Vart helt slut redan vid benresningarna. Benen skakade och jag ville spy. Men skönt efteråt såklart! :) 
 

SUNDAY WALK


Jag och Molly tog en 1,5h promenad i Slottsskogen idag. Riktigt härligt även om det var en del moln på himlen. Molly är helt slut nu och jag ska käka en lätt lunch och göra lite pappersarbete här hemma + sätta igång den sista maskinen tvätt för denna helgen (tvätt nr 3 för att vara exakt) innan jag drar en runda till gymmet och kör slut på magmusklerna. Jag var lite deppig imorse men inser att det är fan i mej bara att kämpa på. Sen måste jag inse att allt inte är på liv och död. Hehe.
 

KESELLA PANCAKES


Här har ni resultatet av mina kesellapannkakor. Det smakade helt ok. :) Tycker såklart vanliga pannkakor är godare (och lättare att göra) men just nu är det förbud för vanliga. Vet att Fitnesslifestyle har någon protein pancakemix som jag hört mycket gott om men den är slut i lager, den vill jag testa. Hur som helst, kesella ska ju vara nyttigt och de var ju som sagt helt ok goda :) Skulle kanske dock haft lite glass till istället för socker men man får ta vad man har ;) 



Ingredienser: 
- En halv burk keso (250g)
- 1-2 matsked fiber husk
- 1-2 ägg 
- Lite salt 

Såhär gör man:
- Bland allt i en bunke med en stavmixer. Klumparna i keson ska försvinna annars blir det bläää konsistens. 
- Stek små pannkakor i smör. Man får liksom platta ut smeten med stekspaden liten. Jag tyckte det var lite svårt i början men sen blev det bra! 
- Vänd på pannkakan när den fått en gyllenbrun färg. Stek också på medelvärme. 

Väldigt smidigt ändå eftersom det bara behövs kesella, fiber husk och ägg. Plus salt då. Och steksmör. 

HUNDPARK OCH SOL


Började dagen med att gå till hundparken med en pigg Molly. Hon sprang runt och busade så det va kul. Solen lyste vilket gjorde det skönt för mig att mest stå och titta på när hon hämtade pinnar. Tyvärr var det inga andra hundar i parken så Molly fick nöja sig att leka med mig. Nu ska jag in och gymma en stund med gänget. Hörs sen. 
 

OUTSIDE WORKOUT


Om man vill variera sin träning lite så kan man istället för att gå på gym ta med sig hunden ut för lite löpning, intervaller eller annat kul. Jag tog med mig Molly till en backe igår. Där sprang vi upp och ner upp och ner. Jag gjorde också utfallssteg i uppförsbacke samt några rusher och sedan blev det tre sets med upphopp. Jag skojar inte när jag säger att min kondition är kass. Måste bli bättre men jag kommer nog ta tag i det nu när det börjar bli vår! Så mycket jag vill göra och testa på inom träning. Hur ska jag få tid till allt?! 
 

STADIG FRUKOST


Man får nog ingen bättre start på dagen än med en rejäl frukost. Pannkakor och hotellfrukost är ju asgött att vakna upp till men annars slår nog ingenting havregrynsgröt med kanel och mjölk. Och 1-3 ägg. Nu klarar jag mig fram till kl 10! 


INGENTING HÄNDER

Hej. Har inte hänt något alls i mitt liv de senaste dagarna. Jag jobbar på på jobbet. Nu i veckan har jag inte gjort så mycket. Idag blir det lite löpning. Tar nog med mig Molly också. Försöker också få reda på vad jag får/ska betala på skatteåterbäringen. Kommer inte in på skiten. Hoppas jag fååååår massa massa pengar! Undra hur det funkar nu när jag jobbat i Norge också under 2013? Hmm... Återstå att se! 


ROLIG AFFÄRSIDÉ

 
 
Projekt från Kickstarter
 
Alltså hur smart? Elin försöker ju lära Molly städa. Tror inte hon kommer lyckas men den här produkten kan fan ha en chans till att göra så att Molly lägger undan sina leksaker efter att vi har busat. Så kul uppfinning. Jag hoppas verkligen att de som har gjort den får in tillräckligt mycket pengar för att kunna förverkliga sin produkt!
 

ONE OF THESE DAYS



Tisdagen är avklarad. Blev en lugn dag med en promenad med Molly i regnet och lite TV. Nu ligger jag i sängen och kliar min sovandes hund på magen medans jag äter lite godis och läser Aktiespararen. Väldigt lugn tisdag alltså. Kan vara skönt ibland. Elin håller på att bli sjuk. Vet inte om hon ska till sin praktik imorgon... Hoppas inte jag blir smittad!! För övrigt håller jag på att kolla utbildningar. Svårt det där. Vill plugga till personlig tränar och kostrådgivare men dessa utbildningar får man inget studiestöd för och man vill ju gärna gå på de bra skolorna. Annars har jag varit inne lite på grafisk design men vet inte om jag har tålamod för sånt där... Hade dock verkligen behövt kunna det :) 


YELLOW WORKOUT


Efter jobbet igår åkte jag till gymmet. Körde som sagt slut på överkroppen. Matchade ett träningsredskap med mina lysande skor, heheh. Annars var jag faktiskt helsvart. 

Workout 17/3 2014 (kg/reps)
Militärpress 20/8 20/8 20/10
Pulldown i maskin 19/15 19/15 19/5
Bulgarisk split 5/10 6/10 6/10 (på varje ben)
EZ-bar rodd 10/15 15/15 20/15
Triceps med stång 12,5/15 12,5/15 12,5/9
Benlyft 10, 10, 10
Situps 10/20 10/20 10/5 

Efter träningspasset tog jag som vanligt en proteinshake och sen ställde jag mig och lagade mat. Resultatet blev bra! Såsen hade kunnat bli lite mer såsig, men köttet, riset och mina baconinlindade sparrisar blev toppen! Hoppas det smakar lika bra på lunchen idag. 


Ska försöka handla lite på lunchen idag. Behöver kvarg, riskakor och en ny ansiktskräm. Sen ska jag byta in syrrans present. Hon fick en glassmaskin av oss och även en från vår faster så jag ska byta tillbaka våran och hitta på något annat för den pengarna istället :) 


FOOD IN THE MAKING


Jag har tränat. Kört slut på triceps, biceps och axlar. Sköööön känsla. Nu står jag i köket och lagar mat. Det blir ris, fläskfilé och baconinlindad sparris :) Muuuums. Kokar också 4 ägg. 2 till ikväll och 2 tills imorgon bitti. Ska försöka hinna med att duscha innan Talang börjar också. Hoppas alla haft en fin måndag! 


25 ÅR


GRATTIS VÄRLDENS FINASTE, BÄSTA OCH ROLIGASTE SYSTER! 
❤️

RASPBERRY RED


Min fina kanna från Gerberas servis. I hallonröd. Väntar fortfarande på mina skålar och äggkoppar som jag beställt. Har inte så mycket kvar att önska mig på denna servisen, den börjar bli komplett. Ska bli kul att börja använda den när jag vet lite mer vart jag ska bo och vad jag ska göra i livet. Det är svårt, allt det där. Vart man ska bo och göra. Vad jag vill göra vet jag egentligen, det är bara lite svårt att komma dit, men jag är på rätt väg i alla fall. Vart jag kommer bo är en annan femma. 


TIRED DOG


Vi är hos Linn och Jonas och firar med mamma. Vi blev bjudna på bakpotatis. Sjuuuukt gott va det. Nu har vi precis fikat. Om ca en timme ska jag, Molly och bror åka hem till Göteborg igen. Det går snabbt när man är hemma. Innan idag mötte jag upp Carro för en promenad i solen. Det var sjukt skönt. Solen värmde verkligen på och nu är Molls lite trött. Nu ska jag vara lite social här innan vi måste åka igen :) 


BIGSIS BDAY 25 YEARS



Vi firade kära systers 25 års dag igår hemma hos Linn och Jonas. Hon fyller ju inte förens på måndag men lättar att ta det på en helg då alla har möjlighet att vara med :) Vi fick god mat, god efterrätt. Cider, vin och drinkar. Kollade också på Gladiatorerna och körde lite spel på xboxen. Idag blir det ännu mer firande för syrran, nu med mamma. Ska upp och käka frulle nu. 


WAFFLES


Efter gymmet träffade jag Amanda. Mamma hade gjort våfflor till oss. Satt i köket och pratade om allt. Tiden går alltid så fort i hennes sällskap. Men snart kommer hon nog och hälsar på mig i Göteborg. Tog en promenad med Molly i solen sen. Skönt att vädret har vänt från gårdagens regn. Nu ska jag iväg med pappa och familjen till storasyster och Jonas. Vi firar syrrans 25 års dag idag (hon fyller år på måndag).

Ser ni hur mitt hår ser ut? Hahahahha. Ska bli ganska mycket mörkare i huvudet nästa gång jag gör ett besök hos frisören! När det blir vet jag inte än. Tur jag inte är en sån som bryr sig så mycket om vad andra tycker... :) 


BEST WAY TO START THE DAY


Är ett svettigt pass på gymmet såklart. Älskar det. Träningsvärken i ryggen gjorde dock att jag inte orkade mer än några reps på 60kg i marklyft idag. Och jag som var så peppad på just den övningen. Det blev lite bänkträning med pappa, samt axlar, biceps och triceps. Skrev faktiskt inte upp övningarna idag, glömde bort det totalt. Typiskt! Det var ändå kul och jag gick från därifrån svettig! 


ON THE TRAIN


Nu sitter vi på tåget som strax avgår från Göteborg. Vi är framme runt 20. Mamma kommer och hämtar oss och då ska vi hem och käka hemmagjord pizza. Mamma gör den bästa. Kanske ska ta receptet och prova själv någon gång framöver? Det blir hur som helst en kväll i soffan framför Lets Dance. 


BENCHPRESS AND DEADLIFTS


Här ovan ser ni Sofia knäböja med 130kg. Inte ens hennes max. Tror hon gjorde tvåor på detta. Sinnesjukt stark är denna tjej! Bäst i Sverige också. 

Igår blev det bänkpress och marklyft. Bänken gick sådär. Jag klarade upp till 45, men vid 47 kg gick det bara inte. Hur kan det inte gå när 45 gick så lätt? Hur som helst så har jag ju klarat 47 innan. Det är så jävla mycket teknik i bänk så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Haha. Öva öva. Marklyften gick väl OK eftersom jag inte kört mina tunga lyft sen i januari typ. Jag klarade gå upp till 90kg men vid 95kg tog det stopp. Jag vet ju att jag kan men hade antagligen kört lite för mycket reps innan det lyftet och därför orkade inte benen mer. 


MELLIS


Yes, hörrni. Det är träning som gäller idag också. Laddar med lite energi och protein. Imorgon åker jag och min bror hem till skogarna för att fira syrran som fyller 25 år! Ska bli väldigt kul att träffa familjen igen, nu farmor och farfar + faster. Jag tar med mig träningskläder ifall att det blir ett gympass med pappa. Och lilla Elsa såklart. Nu ska jag fortsätta jobba lite här, än får jag inte gå hem. 
 

THIS LIFESTYLE


Blev ett ganska bra pass på gymmet igår. Kan fortfarande inte köra fullt i knäböjen. Nu på lunchen ska jag köpa liniment som jag kan smörja på låret innan träning och på kvällen. Idag blir det marklyft på gymmet. Det var kul att köra igår. Alla tjejer var där och det blir väldigt sällan att vi lyckas träna samtidigt. Kul! 
 
Workout 12/3 2014 (kg/reps)
Uppvärmning
Knäböj 20/8 20/8 30/5 30/5 30/5 30/5
Benpress 50/12 80/10 100/5
Benpress höger 30/10 30/10 30/10
Benpress vänster 30/10 30/10 30/10 
Knäböj (efter att ha tagit liniment) 30/5 30/5 
Bänkpress 20/10 20/10 30/6 35/3 40/1 45/- 40/4 40/3 40/3
Situps 10/20 10/20 10/20
 
Det var det hela. Jag har känt mig så himla peppad på träning och mat idag. Känns kul att verkligen ha bestämt sig för att komma tillbaka till det efter några veckors vilande och skräpmat. Idag ska jag nog beställa nya proteinbars med F. Behöver också nya aminosyror. Åå va kul det är att träna och leva denna livsstil! *hoppar runt som ett barn på julafton, typ* 
 

MATREGLER


Här är våra nya matregler in the house of Cristin och Elin. Det är absolut total förbud för mig att äta pannkakor fram till den 18 maj. Jag har helt seriöst käkat det tre gånger på en vecka nu. Inte OK. Jag ska också försöka dra ner på pasta. När vi äter tillexempel köttfärssås så ska jag ta mer köttfärs och mindre pasta. Vi ska bli mycket bättre på att äta grönsaker, även frukt. Det ska inte bara vara grönsaker till tacosen. Broccoli och sparris är inhandlat! Fläsk och nöt ska bytas ut mot mycket kyckling och lax. Jag ska inte äta så mycket godis på vardagar. Jag känner mig själv så pass väl att jag vet att jag inte kan förbjuda det. Blir jag bjuden äter jag. Jag ska dock försöka undvika att köpa godis på vardagar (säger tjejen som igår köpte tre kexchoklad på frukostrasten igår...). Jag tror att om jag lyckas ta bort pannkakor och godis/choklad så kommer mitt sötsug snart försvinna. Just nu är det dock större än någonsin förut tror jag ;) Och sen det här med bröd... Jag äter knappt aldrig mackor. Gör jag det så är det ok för det är så sällan. Men en vitlöksbaguett (ja en hel som en normal familj kanske delar på till maten) då och då, några gånger i veckan, slinker ner som ingenting. Det får inte bli så ofta som det är idag. En gång i veckan max. Sen kaffe är också något jag ska tänka på. Två koppar om dagen räcker. 

Varför till den 18 maj? Bra att ha ett datum som känns rimligt att klara av. Efter det hoppas jag såklart på att jag kommer vilja fortsätta med en bättre kost än vad jag har idag men genom att sätta ett fast datum känns det mer nåbart. Nu är det liksom som att jag bara behöver göra detta fram till 18 maj. Och det är väl så det är egentligen, men som sagt. Jag hoppas att jag kommer vilja fortsätta. 


MOTIVERA DIG SJÄLV


Idag känner jag mig peppad på gymmet. Ska dit direkt efter jobbet och köra igenom ett ordentligt pass. Inget jävla slöande eller massa snack idag. Gjorde upp en plan för passet redan igår kväll. Tycker det blir bättre då för då har man stenkoll på vilka övningar man ska göra. Håller tummarna för att det inte är för mycket folk också så att allting är upptaget. Saknar Nordic Wellness lite för det var mycket större. Sedan funderar jag helt seriöst på att unna mig ett par nya joggingskor för att få min motivation till att börja jogga ska ta fart. Då behöver väl en sig ett par snygga löpskor? Svaret på frågan är JA! 


THE LAST TIME FOR A LONG TIME


Jag är verkligen medveten om mitt beroende. Fy. Och det är inte ens proteinpannkakor. Men, kära vänner, idag var det SISTA DAGEN MED PANNKAKOR fram till 18/5. Och det ska jag faaaan klara. Nu när jag är igång med träning så ska jag komma i rätt banor när det gäller maten också. Det är gott att äta nyttigt och jag mår sååå mycket bättre i kroppen och huvudet. Så nu har jag skrivit upp matregler här hemma. Och dessa ska jag fan klara att följa fram till den 18 maj. 


13G PROTEIN


Tyvärr blev det ett ganska segt pass igår. Det var inte så mycket power i mig och jag hade sån fruktansvärd träningsvärk sen i lördags. Jag kunde inte riktigt böja så körde utan vikt och med tio kilo. Det får inte göra ont. Tog mig en Vitalinea med smak av passionsfrukt efter träningen. 13g protein i en liten burk. Mums. 


RUNNING SHOES

 
Jag vill ha. Funderar helt seriöst att beställa ett par av dessa, ett par från Asics (♥♥♥) och ett par skor från New Balance. Nu när våren är här vill man ju ha lite fina färger som piggar upp. Har snöat in mig helt på färger och kollar också väldigt mycket på garderober (mest walk-ins såklart) och drömmer mig bort om hur jag skulle vilja ha det. Jag och Elin pratade om det när vi städade i söndags. Jag var så trött på att alla mina kläder alltid hamnar på golvet pga att jag inte har ork att vika ihop allting och trycka in det i min lilla lilla lilla garderob där INGENTING får plats typ. Jag sa då att jag önskar att alla mina kläder hängde uppradade på galger, i färgordning osv. Aaaaaah, drömmen. En vacker dag blir det så.

FOR THOSE WHO MISSED

 
 
För alla er som missade. Första videon visar hela fighten andra videon visar knockouten. De skulle köra 5 ronder där ronderna är fem minuter långa. Det blev två ronder eftersom Alex knockade Jimi och vann. Sjukt kul att se. Man sitter liksom på spänn hela tiden. Jag är inte ett dugg intresserad av MMA på det sättet men denna matchen har jag sett så mycket reklam om och det har gjort att jag blivit sugen på att se den. Bra marknadsföring ;) Nu kommer alltså Alex få möta världsettan i MMA, James, och slåss om just den titeln. DEN matchen ska jag också se. Hejja Alex! 
 

SLOWLY BUT STEADY


Har ju helt glömt bort att skriva om passet i lördags. Hade skön träningsvärk igår som lyckats hålla i sig till idag också. Ska köra ett pass efter jobbet idag. Måste köpa BCAA, de håller på att ta slut nu. Hur som helst. Eftersom jag precis börjat träna igen efter min skada (vad det nu än är) så tar jag det väldigt lugnt och kör med lätt vikter så att jag får en genomblödning i muskeln. 
 
Workout 8/3 2014
Uppvärmning (!!!)
Knäböj 20/7 20/7 30/6 30/6 30/6
Benpress 70/10 90/5 90/5 
Benpress höger 20/10 30/10 30/10 
Benpress vänster 20/10 30/10 30/10
Chins 6, 3 
Benlyft 10, 10, 10 
Triceps race 10/10 7,5/10 5/10 5/10 x2
Stående flying bird 2/10 2/10 2/10 
Marklyft 40/8 40/8 40/8
Bänkpress 20/10 40/2 30/6 35/4 37/1 40/1 40/1 42/1 45/1 
Situps 10/15 10/15 10/15
 
Körde ganska blandat med övningar och därför blev det också många olika muskelgrupper. Både ben, mage och armar. Men det var gött ändå. :) 
 

IN THE WOODS


Pappa har åkt hem. Mamma har varit hos Nicke sen igår och efter att pappa åkte har jag hängt med dem. De ville också ta en promenad i Slottsskogen (jag, pappa och Molly var ju där igår på en lång promenad) i det fina vädret. Molly var lycklig som fick springa fri. Jag tror fan jag ska flytta in i ett radhus där det finns trädgård. Finns inget bättre än att se sin hund springa fritt, typ. Nu är vi tillbaka i lägenheten i alla fall och mamma står med pannkakssmet. Gissa vems idé det var? ;) 
 

FRÖLUNDA TORG


Jag och pappa har gått på Frölunda Torg nu i ca 2,5 timme. Pappa har fått med sig jeans, joggingbyxor och ett par skor. Jag köpte en pincett ;) Hittade ett par löparskor jag vill ha men kände inte riktigt att jag ville ge 1300kr för dem, inte nu. Men känns som att jag ångrar mig lite. Får sova på saken :) Nu ska vi snart hem till min bror sen ska pappa åka hem. 
 

MOLLYS FAV PLACE

 
Tycker ni det ser klabbigt ut på vårt fönster? Mmm, det är Mollys fel. Hahah. Här brukar Molly hoppa upp och titta ut, speciellt när hon är själv hemma, och visst blir det lite klabbigt från nosen då. 
 

UFC


Vad tittar ni på ikväll? Melodifestivalen eller Maulerfestivalen? ;) Jag och pappa har ätit gott (lövbiff, potatisgratäng, sallad och vitlöksbröd + asgod sås). Tittar lite på Melodifestivalen men kl 21 byter vi till TV4 sport! Haft en toppen dag som började på gymmet 2,5 timme. Sen var jag och pappa ute i Slottskogen och gick med Molly, satte oss på två olika café och bara njöt av solen, och varandras sällskap såklart! Så mysigt att ha en förälder på besök :) 


HARD ROCK CAFÉ



Vi gick till Hard Rock café efter matchen för att käka lite. Jag älskar verkligen att bo i en storstad. Hemma skulle man kanske dragit till närmaste korvkiosken men inte här. Nu har jag väl inte riktigt varit ute och ätit kl 21.30 en torsdag här i Göteborg innan men det att folk faktiskt gör det känns så mysigt :) Allt från par, till kompisgäng, till familjer och affärsmiddagar såg man. Kul! Det är man tyvärr inte van vid när man kommer från en lite småstad, inte jag i alla fall. Och maten är ju riktigt god på Hard Rock. Orkade inte ens äta upp min bbq-marinerade kyckling.... 


LEKSAND - FRÖLUNDA



Igår var vi på hockey. Pappa fick det av oss barn när han fyllde år i oktober. Som tur var vann pappas lag, Leksand, med 3-0! Pappa ställde sig upp och hurrade vilket kanske inte var jättepopulärt bland Frölundafansen men jag tror de flesta tyckte det var lite roligt :) Kul att gå på hockey med familjen och skönt att sitta i en varm ishall för en gångs skull. När jag tittar på F i deras ishall brukar man få vara ganska påklädd.. :) Nu är det fredag och det är så jävla skönt. F och hans lag spelar en viktig match ikväll. Håller alla tummarna för att de vinner den. 


FINALLY BACK AT THE GYM


Glad tjej som var på gymmet igår... 

Det gick bra att träna igår. Körde försiktigt men det var så kul att vara tillbaka. Så kul att se alla, svettas lite och få tillbaka den där sköna känslan i kroppen som jag varit utan så länge nu. Jag värmde upp ordentligt med squats utan vikt och cykling. 

Workout 5/3 2014 (kg/reps)
Knäböj 20/7 20/7 20/7 
Benpress 20/8 40/10 90/5
Benpress höger 20/8 30/8 30/8
Benpress vänster 20/8 30/4 30/4
Marklyft 40/10 60/6 60/6 
Dips på bänk 15, 15, 15
Benresningar 10, 10, 10
Situps 2,5/15 5/15 15/10 

Idag blir det ingen träning men vår tränare kommer hem från Ryssland imorgon och stannar antagligen till veckoslutet så hela helgen ska jag hänga på gymmet, när jag inte hänger med min familj som kommer vara här från idag tills på måndag i olika omgångar. Varför? Min bror har köpt lägenhet och idag flyttar han in!


IRON MAN SVERIGE #1


Jag skulle gått och tränat igår men det blev aldrig så. För det första så gick spårvagnen sönder när jag skulle åka hem så fick gå till en annan hållplats och ta bussen därifrån till Markland. Spårvagnarna därifrån var jättesena så jag svängde in på Pressbyrån och köpte första numret av Iron Man Sverige. När jag kom hem fastnade jag helt i alla artiklar och klockan blev då jättemycket. Jag tänkte ändå dra till gymmet men kom då på att jag och F glömt att prata om en övning som jag skulle göra och kom på att jag inte kunde ringa honom för han hade match (trodde jag tills jag insåg att det bara var tisdag, matchen är ikväll) och då blev jag opepp och fortsatte istället att läsa. Men idag hörni, ska jag till jobbet. Direkt efter jobbet. Underbart. Har ändrat dagens program till det bättre så jag är sjukt taggad på dagens pass!!! 


TAGGAD


Idag ska jag träna. Vilken lycka. Går fortfarande med den här tejpen på låret, den ska sitta i fem dagar. Men shit vad taggad jag är på träning. Iiiiih! Blir överkropp och lite ben idag. Ska värma upp ordentligt och stretcha ut ordentligt efter passet. Antagligen det jag slarvat med och därav har jag fått skadan. Känner mig lagom ur form idag, speciellt när det var fest och en del alkohol i helgen. Jaja nu ska det bli ordning på livet igen ;) 


TESTAR KINESISK TEJP


Min "bristning" i låret har inte gått över och jag blev rekommenderad att testa Back on Track skydd som ska göra så att blodcirkulationen ökar och läkningen går fortare. Efter jobbet gick jag till en butik som skulle ha dessa, men det finns inget speciellt för låret och de som butiken hade var för knän eller armbågar med spännen vilket gjorde att jag inte kunde dra upp dem på mitt lår. Åkte till Femmans sport där dessa band också skulle finnas. De hade band utan spännen så det tänkte jag köpa men av en butikssäljare blev jag rekommenderad att gå till deras sjukgymnast/arbetsterapeut/OST/akupunktör David Long och höra hans åsikt. Jag sa direkt till honom David att jag hade en bristning och att jag inte tänker göra någon mer undersökning för jag har redan lagt ut en massa pengar på detta. Snäll som han var ville han titta på mitt lår gratis och han kom fram till att det var en rejäl sträckning. Jaha.....?! David satte in en nål i min lårmuskeln vilket skulle få den att slappna av. Sedan tejpade han upp med sån här färgglad tejp för att stötta muskeln. Fick råd om hur jag skulle göra osv och fick även en rulle med tejp av hon. Tidig julklapp sa han, haha. Tejpen kostar bara 30kr men ändå, väldigt snällt att göra en undersökning på mig och ge mig tejp. Jag är dock helt förvirrad. Varför säger folk olika? David har väldigt bred utbildning och, enligt butikssäljaren, behandlar elitidrottare. Kiropraktorn jag gick till har jag ingen aning om, jag tror säkert att han har en bra utbildning också. Hur som helst så hoppas jag att det här ska hjälpa så jag kan börja träna fullt igen. Imorgon ska jag känna på det lite lätt. Två veckor sedan jag var på gymmet nu.... Skulle vara skönt att få tillbaka rutinerna och glädjen jag får utav att träna. 


MAGAZINES I READ - I


Tre tidningar som för mig är väldigt intressanta att läsa. Kanske inte varenda artikel men jag försöker läsa allting i alla fall för jag har inbillat mig att det är viktigt. Näringsliv och aktier är ju sånna saker som jag är extremt intresserad av och inte någon av mina vänner har detta intresset, än, så därför får jag gotta mig med lite go läsning :) 
 
1. Veckans affärer. 
VA skildrar de nya idéerna, människorna och affärerna. Granskar de viktigaste förändringarna som skapar det nya näringslivet. 
 
2. Aktiespararen.
Aktiespararen är Nordens största aktie- och fondmagasin. Skriver om aktuella händelser inom börsvärlden, analyserar och intervjuar näringslivets tyngsta aktörer. 
 
3. STOCK magazine
STOCK magazine är en medlemstidning i Unga Aktiesparare och här skriver de också om aktuella händelser inom börsvärlden.
 

KELLOGGS CRACKER CRISPS



Måste ändå säga att det smakar helt ok. Var mycket skeptisk till reklamen. Att Kelloggs ska börja sälja chips tror jag inte kommer bli något lyft i deras kassan. Man tänker inte Kelloggs när man tänker chips. Då tänker man "OLW ungsbakade sweet chili", heheh. Det gör i alla fall jag. Blev i alla fall lite nyfiken på att testa dessa, så köpte dem med smak av paprika. Helt ok goda men det är någon flingsmak som sitter i. Vi testade dem här i fredags till dipp och det var gott! Fast ska man äta chips så ska man väl göra det ordentligt? 


LILLSIS B-DAY


Herregud vad åren går fort. Idag fyller min lillasyster 6 år. Jag kommer ihåg när vi första gången hälsade på henne på BB. Jag var 14 år, skulle fylla 15. Jag kan tyvärr inte var med och fira henne idag eftersom jag varit i Stockholm i helgen (och sitter fortfarande på bussen på väg till GBG...). Min bror är inte heller med för han är ute på jobb i Norge någonstans. Tur att storasyster håller ställningarna. Hon hade slagit in våra paketen med godis utanpå så jag tror Elsa blev glad :) 


AVICII TRUE TOUR 2014



Igår var vi i tele2 arena och lyssnade på Aviciis grymma musik. Idag vill jag hugga av mina fötter, de ömmar så mycket av allt dansande och jag hade såklart mina killer heels från Jeffrey Campbell. Vi hade hur som helst sjukt kul. Det var as härlig stämning i arenan och Avicii såg ut att ha kul! Efter det drog vi tillbaka till hotellet för att förfestar lite och sedan gick vi till Marquise där Josse kände en klubbis vilket gjorde att vi slapp kö, sååå skönt. Hehehe. Vi var hemma igen kl 05 och sov några timmar innan det var dags för hotellfrukost som tyvärr var lite utav en besvikelse (vi bodde på Hotell Oden, nära till allt men frukosten var minus, rummen helt ok, inget wow). Är i alla fall nöjd med helgen. Nu väntar en 7h lång bussresa hem till Göteborg efter lite panik från min sida. När vi åt frukost upptäckte jag att jag, klantig som jag är, bokat tåg kl 11.00 GBG-Stockholm och inte tvärtom..... Så jag fick helt enkelt köpa första bästa biljett jag fick tag på. 


NEW IN FROM H&M



Denna fina kofta från H&M fick hänga med hem i torsdags när jag var och shoppade på lunchen. Så mjuk och skön. Längtar så till våren, då kan man ha denna och någon tshirt under bara. Hittade också en annan kofta och en annan kofta/jacka som jag funderar på att köpa. Vi får se hur mycket pengar jag har med mig hem från kvällens festligheter i Stockholm. Kör på en "ny grej" denna månaden, som jag kan berätta om i veckan, vilket gör det lite svårare att shoppa det man vill ha fast man har råd med det. Hur som helst, väldigt nöjd med mitt köp i alla fall :) Vill börja använda mina nya vita skor nu också, ge oss vååååår!!!


EARLY MORNING


Hur konstigt är det inte att jag idag, en lördag, utan problem går upp kl 06.00 men på vardagarna när klockan ringer så snoozar jag till 6.50?!! Kanske för att jag idag ska ut på roligheter. Tänk att varje morgon vilja gå upp till jobbet. Då har man nog verkligen lyckats i livet. Framgång är för mig lite att ha kul på jobbet. Tur man bara är 20 år än så länge så att man har tid att nå framgång ;) Hur som helst, sitter på bussen mot Stockholm nu. Den åker förbi Jönköping och där kommer världens bästa vän hoppa på. Just nu läser jag boken ovan. Ska jag plugga så blir det nog någonting inom marknadsföring, påverkan och psykologi. Läste nyss att Paco Underhill gjort en undersökning där man kom fram till att 65 procent av alla män som tar med sig ett par jeans in i omklädningsrummet också köper dem, jämför med 25 procent av alla kvinnor. Boken trycktes dock 2008 så siffrorna kanske har ändrats men jag tror att kvinnornas procentenhet är lika eller mindre idag. 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus